Capital Circle

Wat betekend de Europese Crowdfunding wetgeving voor u als investeerder

08-12-2023 door Peter-Paul van Dijk

Zoals eerder vermeld is Capital Circle de samenwerking aangegaan met Kapitaal op Maat. Deze samenwerking garandeert de continuïteit van het Capital Circle platform voor de langere termijn. Capital Circle zal onder de Europese Vergunning van Kapitaal op Maat op de vertrouwde wijze doorgaan met het aanbieden van investeringskansen waar zekerheden en rendement centraal staan.

Eén van de belangrijkste gevolgen van de Europese Wetgeving (ECSP 2020/1503) voor u als klant van Capital Circle , is dat een Crowdfundingdienstverlener zelf geen Betaaldienstverlening mag verlenen. Capital Circle is hiertoe de samenwerking met Online Betaalplatform (OPP) aangegaan. OPP beschikt over de benodigde PSD2 vergunning om betaaldienstverlening aan te bieden. Als gevolg hiervan is Capital Circle verplicht om al haar investeerders en ondernemers te identificeren en verifiëren conform de wettelijke richtlijnen van de Wwft en de SW. Graag helpen we u door antwoord te geven op een aantal veel voorkomende vragen.

ontvangt u een mail met een link om dit identificatie en verificatie proces te starten. Deze link leidt u naar een overzichtelijk dashboard waar u wordt verzocht een aantal onderdelen stapsgewijs te doorlopen. Als particuliere investeerder zal u gevraagd worden om u zelf via iDIN te identificeren. Als uw bank dat niet aanbiedt, kunt u een kopie van ID of paspoort uploaden. Daarnaast zal u worden verzocht om uw bankrekening te koppelen door een €0,01 identificatiebetaling. In geval van een van zakelijk account koppelt u het zakelijke rekening nummer en worden alle Uiteindelijke belanghebbende(n) van de zakelijke entiteit verzocht zich te registreren.

In het dashboard ziet u de status van de verschillende onderdelen maar als u vragen heeft, kunt u ons bereiken via info@capitalcircle.nl of even bellen met 015-7600019