Capital Circle

Zakelijke financiering

Een zakelijke financiering aanvragen bij het bankvrij financieren platform Capital Circle is mogelijk vanaf € 25.000,-. Deze zakelijke kredietverstrekking wordt via crowdfunding bij elkaar gebracht.

Banken zijn door wet- en regelgeving gehouden te voldoen aan allerlei voorwaarden bij het verstrekken van een zakelijk lening. Om aan deze voorwaarden te voldoen leidt dit in sommige gevallen tot langdurige trajecten zonder dat er zekerheid is dat de zakelijke lening verstrekt wordt.

Bij Capital Circle kunt u terecht voor een sneller traject door uw project onder de aandacht te brengen van een grote hoeveelheid investeerders. Deze investeerders zullen na hun eigen beoordeling kunnen beslissen om op uw aanbod in te gaan.

Snel een zakelijke financiering bij Capital Circle

Als ondernemer heeft u niet altijd het benodigde kapitaal om uw bedrijf op te starten of door te laten groeien. Bankvrij financieren via Capital Circle kan in dat geval uitkomst bieden. Bij Capital Circle worden ondernemers gekoppeld aan investeerders. Geïnteresseerde investeerders financieren uw project zodat u in korte tijd uw zakelijke financiering rond heeft en u uw dromen kunt gaan realiseren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als ondernemer schrijft u een bedrijfsplan om uw zakelijke financiering te onderbouwen. Dit plan wordt vervolgens getoetst door onze financiële experts die hun bevindingen aan u terugkoppelen. Na goedkeuring wordt het project geplaatst. Vanaf dat moment heeft uw plan 60 dagen de tijd om gefinancierd te worden. Wanneer de volledige leensom is behaald, wordt de zakelijke lening tegen de afgesproken voorwaarden verstrekt.

De spelregels voor het aanvragen van een zakelijke lening

  • Zowel startende ondernemers als bestaande bedrijven zijn welkom om een zakelijke financiering aan te vragen.
  • De minimale financieringsaanvraag is € 25.000,-, het maximumbedrag is € 5.000.000,-.
  • Zowel zakelijke als particuliere investeerders mogen in een project investeren. Onder de Europese Vergunning geldt geen limiet meer.
  • Ondernemers betalen iedere maand een vast aflossingsbedrag plus een vast rentepercentage aan de investeerders van het project.
  • Het complete investeringsbedrag moet binnen 6 tot 120 maanden terugbetaald zijn aan de investeerders.

Wat kost het u als ondernemer?

Niet alleen voor investeerders zijn de kosten laag, maar ook voor u als ondernemer. U betaalt eenmalig € 395,- exclusief btw om uw financieringsaanvraag te toetsen. Als deze wordt goedgekeurd, besluit u of het project met uw voorstel aan de investeerders wordt gepubliceerd op ons platform.

Capital Circle helpt u vervolgens met het opmaken van het project en de begeleiding na publicatie. Dit kost eenmalig € 350,- exclusief btw. Hiermee bereikt u ruim 10.000 potentiële investeerders en overige partijen die aan Capital Circle verbonden zijn.

Is het doelbedrag behaald, dan betaalt u over het uiteindelijke uit te boeken bedrag éénmalig een “Op Maat”-succesfee van minimaal 2% (met een minimum van € 2.000). De succesfee is mede afhankelijk van het uiteindelijke risicoprofiel dat aan het project wordt toegekend. Deze succesfee wordt ingehouden op het uit te boeken bedrag.

Bij een lopende financiering zullen, naast de rente en/of aflossing, maandelijkse administratiekosten worden geïncasseerd van € 0,25 per investeerder in het project.

Een zakelijke lening door middel van bankvrij financieren

Crowdfunding, ofwel bankvrij financieren, is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen als alternatief voor het verkrijgen van zakelijk kapitaal. Met name de terughoudende houding van banken in het verstrekken van zakelijke leningen heeft bijgedragen aan het succes van bankvrij financieren.

Bij crowdfunding steken meerdere investeerders geld in een plan voor een bedrijf, dienst of product waar zij vertrouwen in hebben. Bij Capital Circle hebben wij op deze manier al meer dan 200 projecten succesvol van de grond gekregen. De ondernemer heeft op deze manier snel het beoogde kapitaal bij elkaar, investeerders profiteren op hun beurt van een aantrekkelijke rente. Bekijk hier alle actuele investeringsprojecten van Capital Circle.