Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.

Succesvol gefinancierd
Illuxtron International BV

Illuxtron International BV

Op woensdag 4 oktober 2023 om 10.00 uur opent het project Illuxtron International BV. De ondernemer heeft een totale financieringsbehoefte van €250.000 voor het opzetten van een nieuwe lokale, duurzame en productieve productielijn die de concurrentiestrijd kan aan gaan met Chinese verlichtingsleveranciers.

€60.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 8%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Dit project is succesvol gefinancierd

Classificatie

A

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Illuxtron International B.V.

Gegevens
KvK: 20155789
Opgericht in: 10+ jaar geleden
Werknemers: 6-10
Plaats: Vlissingen

Adresgegevens
Mercuriusweg 19
4382NC Vlissingen

Website

illuxtron.com/ ›

Illuxtron International B.V., een Zeeuws familiebedrijf, ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt LED verlichting in de professionele markt. Het bedrijf is in staat om 11.000 verschillende productvariaties binnen 10 werkdagen te versturen naar zo’n 250 klanten over heel Europa. Haar klanten voor het standaard programma zijn met name adviseurs die lichtadvies geven aan eindklanten. Daarnaast worden producten onder de naam van de klant (OEM) in de markt gezet en worden hyperscale datacenters van dedicated producten voorzien. De laatste jaren is er ook een focus op custom made producten of ‘specials’, onder de naam MIYO (Make It Your Own). 

De volgende grote stap om nieuwe doelgroepen te benaderen en extra omzetten te realiseren omvat een nieuw op te zetten unieke productielijn waarmee tegen een aanzienlijk lagere kostprijs een competitief geprijsd, lokaal ontwikkeld en geassembleerd, duurzaam armatuur van grondstof tot eindproduct geproduceerd kan worden. Dit gebeurt met een intensieve samenwerking met een lokale partner met veel ervaring in groeiende massaproductie tegen een lage kostprijs en die gevestigd is in een voormalige Philips-fabriek.

Op het gebied van de komende (milieu)normeringen gaat dit een groot concurrentievoordeel opleveren, omdat het steeds belangrijker (en verplicht) wordt om de oorsprong van verlichtingsarmaturen aan te tonen. Hierbij kan gedacht worden aan materiaalpaspoorten en ecologische voetafdrukken, die bepalend kunnen worden voor klanten om producten al dan niet in projecten op te nemen. Ook is het in het licht van de politieke situatie belangrijk om in het gehele productieproces op termijn volledig los te komen van China.