Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.

Succesvol gefinancierd
Jamin Alexandrium Overname

Jamin Alexandrium Overname

Jamin BA is een éénmanszaak in eigendom van de heer B.A. Yalvac (20-11-2000) In 2021 zijn gesprekken gevoerd met Jamin Nederland en de huidige eigenaren met betrekking tot de overname van de winkel in het Alexandrium Shopping Center te Rotterdam. Bilal heeft in het afgelopen halfjaar stage gelopen in de winkel Rotterdam Lijnbaan om ervaring op te doen met het concept en op 10 juni jl. is de koopovereenkomst met de huidige eigenaren getekend met de bedoeling deze per 1 september 2021 over te nemen. De winkel wordt verkocht in verband met het feit dat de huidige eigenaren van plan zijn een complete nieuwe Jamin te starten in een andere stad, dichter bij hun woonplaats. De winkel gevestigd in het winkelcentrum Alexandrium Shopping Center. Deze winkel is bij ons bekend sinds 2015. Hierdoor is er sprake van goed zicht op de financiële trackrecord van de winkel.

€100.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 7%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Dit project is succesvol gefinancierd

Classificatie

A

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Jamin BA

Gegevens
KvK: 81173539.
Opgericht in: 1 jaar geleden
Werknemers: 1
Plaats: Rotterdam

Adresgegevens
Zinkerstraat 37
3071HP Rotterdam

Website

jamin.nl ›


De winkel is gelegen in het Alexandrium Shopping Center en is gevestigd dichtbij een Albert Heijn, wat zorgt voor goede traffic om en nabij de winkel. Bij de overname worden twee personeelsleden overgenomen; één in vaste dienst en één oproepkracht. Grote investeringen op korte termijn aan de winkel zijn niet te verwachten. Wel heeft Bilal diverse ideeën om veranderingen en verbeteringen door te voeren in de winkel, met name qua opstelling, waarbij hij terzijde wordt gestaan door zowel Jamin Nederland als zijn vader.


Ook Jamin heeft last van de coronacrisis door de ristricties en maatregelen die door de overheid genomen worden/werden. De omzet 2020 is beduidend lager uitgevallen dan aan het begin van het jaar begroot en is ook lager in vergelijking met de achterliggende jaren. De huidige trend is echter dat bezoekers van Jamin gemiddeld genomen meer uitgeven dan voorheen het geval was. In hoeverre dit te maken heeft met Covid-19 is niet geheel in te schatten. Het is echter duidelijk te zien wat het potentieel van winkel is in een normale situatie, gezien de cijfers uit het verleden. De ondernemer heeft daarnaast m.b.t. corona de mogelijk om wat inkoop en personeel betreft flexibel in te spelen op veranderende situaties.


Bilal is een jonge, enthousiaste beginnend ondernemer die het in zich heeft om de winkel goed te exploiteren. Het feit dat hij door zijn vader die ondernemer is wordt begeleid is een pluspunt in de beginjaren. Daarnaast zal hij door Jamin Nederland worden ondersteund en staan wij als kantoor hem met raad en daad bij. De financiële situatie van de winkel is goed te noemen. Door de flexibiliteit in personeel en inkoopmogelijkheden is bewezen dat ook bij een grote calamiteit als Covid-19 de winkel en organisatie goed bestand zijn tegen onverwachte ontwikkelingen. De financiële en organisatorische trackrecord van de winkel zijn goed. Het betreft een stabiele en stevige winkel op een goede locatie met zeer veel ‘traffic’. Dit komt met name door de bekendheid van het winkelcentrum, die bezoekers uit de gehele regio trekt en de nabijheid van een grote supermarkt. Door de inbreng van eigen middelen is de kredietbehoefte beperkt, is de solvabiliteit goed. De cashflow is meer dan voldoende om rente en aflossing te voldoen en de privé opnamen kunnen beperkt blijven.