Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


Global Crab Company B.V.

Global Crab Company B.V.

Op vrijdag 14 juni om 14:00 uur opent het project Global Crab Company B.V. Het betreft de financiering van exploitatie van de visserij van een baai in Turkije en het verkrijgen van exclusief beheer van de visserijrechten. De blauwe krab die er wordt gevangen is voor de Europese en Aziatische markt, de vissen - dorade, harder, zeebaars - zijn voor de lokale markt.

€175.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 8%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Global Crab Company B.V.

Gegevens
KvK: 64403106
Opgericht in: 3-10 jaar geleden
Werknemers: 2-5
Plaats: Staphorst

Adresgegevens
Egbert Vosland 10
7951CM Staphorst

Website

http://www.globalcrabcompany.com ›

Ali & Köksal Bozdogan groeien op in een lagune-regio aan de Turkse zuidkust, ze zagen altijd al de mogelijkheden die blauwe krab hun lokale gemeenschap kon bieden, en erkenden dat kapitaal en de juiste connecties buíten Turkije van cruciaal belang waren in de ontwikkeling van de visserij in hun regio.
 
Na een paar slechte ervaringen met investeerders werd er contact gelegd met Gerwin Quak. Hij zag de mogelijkheden en investeerde in deze onderneming. 
 
Het combineren van de expertise en kennis van de Turkse partners met succesvolle en bewezen Europese bedrijfspraktijken is vruchtbaar gebleken. In 2014 heeft Global Crab Company voor het eerst succesvol blauwe krab geexporteerd en in 2015 is de laatste hand gelegd aan een speciaal gebouwde krabverwerkingsfabriek. Global Crab Company is het enige bedrijf in Turkije dat gecertificeerd is om levende en diepgevroren blauwe krab te exporteren. 
 
In 2016 bracht Gerwin zijn jeugdvriend Harm Timmerman aan boord en met hem had hij een goede bedrijfsleider in Turkije en iemand die een netwerk meebracht om de export van de blauwe krab verder op te zetten.
 
Aanvankelijk richtte het bedrijf zich alleen op de blauwe krab die als delicatesse wordt verkocht in Europa en Azië. Dit leverde onder andere vanwege hoge transportkosten te weinig rendement op. Het lek is nu boven sinds ook de vis die in de langunes wordt gevangen wordt verwerkt voor de Turkse markt. 
 
Met de verwerving van de exclusieve visserijrechten in een tweetal lagunes (totaal 84 vierkante kilometer), heeft Global Crab Company de hele vangst en aanvoer volledig zelf in handen. De dorade, harder, zeebaars et cetera wordt op de Turkse markt verkocht, de blauwe krab wordt geëxporteerd naar Nederland, Frankrijk en Azië. 

 

Investeer vandaag!