Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


Imkerij BijDaan

Imkerij BijDaan

Daan Ludwig is al vanaf zijn zevende gefascineerd door bijen. Hij heeft ondertussen van zijn hobby zijn werk gemaakt met een imkerij in Hoenderloo, een succesvolle webwinkel in imker-benodigdheden en met de verhuur van 450 bijenvolken voor bestuiving van gewassen. De winkel in imkerbenodigdheden groeit hard. Daan Ludwig heeft een investeringsbehoefte van €50.000 voor het uitbreiden van de voorraad.

€50.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 7,5%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Imkerij BijDaan

Gegevens
KvK: 08214598
Opgericht in: 3-10 jaar geleden
Werknemers: 2-5
Plaats: Hoenderloo

Adresgegevens
Miggelenbergweg 54
7351 BP Hoenderloo

Website

bijdaan.nl ›

Documenten

Bij zijn start in 2010 verhuurde Daan Ludwig 30 bijenvolken voor de bestuiving van gewassen. Nu in 2018 heeft Daan Ludwig 450 volken voor zich aan het werk. Deze worden gebruikt voor de bestuiving van courgette, aubergine, aardbeien, asperges, bramen, frambozen, blauwe en rode bessen, appels, kersen, peren en pruimen. 

Naast de verhuur van bijenvolken startte Ludwig al vroeg met een webwinkel in imkerbenodigdheden. Zo'n acht jaar geleden was hij pionier op dit gebied, momenteel is de webwinkel een professioneel onderdeel van de onderneming, met een uitgebreid assortiment, vrijwel alle artikelen op voorraad en 'vandaag besteld, morgen geleverd'.

Het aantal imkers groeit tegenwoordig gestaag. Bijen zijn momenteel vaak in het nieuws, omdat ze bedreigd worden in hun bestaan. Deze aandacht zorgt voor een flinke boost voor het vak van imker. Imkers hadden eerder het imago van oude pijprokende, gepensioneerde mannen, tegenwoordig zijn imkers jonge, milieubewuste mannen en vrouwen die midden in de samenleving staan. Daan Ludwig is hier zelf een mooi voorbeeld van. 

In 2017 vestigde Imkerij BijDaan zich op een prachtige plek in het toeristische Hoenderloo op de Veluwe. Hier opende hij een imkerij waarvandaan hij zijn hele onderneming met drie man runt. De verhuur van de volken voor bestuiving, een honinggroothandel met in- en verkoop van partijen honing van en voor imkers, de (web-)winkel bijdaanshop.nl voor imkerbenodigdheden en een winkel waarin hij aan consumenten honing en andere bijengerelateerde zaken verkoopt. 

De webwinkel groeit vanwege de populariteit van het imker-schap en het grote netwerk van Daan Ludwig. Bijdaanshop.nl heeft een grote groep vaste klanten, waaronder verschillende imker-verenigingen. Om gebruik te kunnen maken van en te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag, moet de voorraad worden vergroot. Hiervoor heeft BijDaan een financieringsbehoefte van €50.000.  


Investeer vandaag!