Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


Maatschap van Laar

Maatschap van Laar

Maatschap J.C. van Laar is een gemengd agrarisch bedrijf en vraagt een financiering aan om een van de locaties om te zetten naar 100% biologisch. Vijftien jaar geleden heeft Wilco na het afronden van zijn agrarische opleiding, het bestaande bedrijf van zijn ouders overgenomen. Dit bedrijf heeft hij uitgebouwd met de aankoop van andere bedrijven. Dit heeft geleid tot het huidige miljoenenbedrijf met de huidige zeven locaties in Gelderland. Vanuit de markt is er vraag naar meer dierenwelzijn en biologisch vlees. Op de locatie in Otterlo worden nu vleeskuikens gehouden met het twee sterren beter leven keurmerk, deze locatie wordt omgezet naar biologisch.

€100.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 8%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Maatschap J.C. van Laar en A. van Laar- van Geresteijn JC van Laar

Gegevens
KvK: 09217584
Opgericht in: 10+ jaar geleden
Werknemers: 6-10
Plaats: Ederveen

Adresgegevens
Poelweg 9
6744PJ Ederveen

Website

geen website beschikbaar ›

Documenten

Samenvatting

Vanuit de markt is er vraag naar meer dierenwelzijn en biologisch vlees. Deze gedachte wordt ondersteund door de ondernemers en zij gaan de bestaande locatie in Otterlo omzetten naar 100% biologisch. Op dit moment wordt er op deze locatie vleeskuikens gehouden met het twee sterren 'beter leven' keurmerk. Om deze locatie geschikt te maken naar 100% biologisch, moeten er een aantal aanpassing plaatsvinden. De stal moet op een aantal punten worden aangepast, zoals het maken van een vrije uitloop. Daarnaast is er extra inventaris benodigd om de kippen meer comfort te geven.

De onderneming

Het bedrijf van familie Van Laar is een combinatie van een aantal onderdelen en is kenmerkend voor de regio (gemengd bedrijf). Het ondernemersechtpaar richt zich nu volledig op het houden van dieren op voergeldbasis en de exploitatie van landbouwgrond. De verscheidenheid tussen de diverse locaties en diersoorten, die worden gehouden, is groot.

De volgende zeven bedrijven worden door de familie van Laar op verschillende locaties exploiteert:

• Albergen: 1.050 vleesvarkens met een voergeldcontract
• Woudenberg: 22.210 vleeskuikenouderdieren (Hubbard)
• Otterlo: 7.200 vleeskuikens (2 * beter leven)
• Otterlo: 900 rose vleeskalveren
• Ederveen: 494 witvleeskalveren
• Ederveen: 520 witvleeskalveren
• Nijkerk: 1109 witvleeskalveren

Daarnaast teelt men in samenwerking met andere partijen aardappelen voor de frites industrie op basis , zaai en plant uien en  er wordt nog eens 30 ha verhuurd voor de teelt van leliebollen.

De ondernemers

Wilco van Laar heeft vijftien jaar geleden het bestaande bedrijf van zijn ouders overgenomen. Hij heeft destijds de middelbare agrarische school afgerond en startte op een klein bedrijf wat maar amper levensvatbaar was vanwege onvoldoende omvang. Dit bedrijf heeft hij uitgebouwd en met de aankoop van andere bedrijven heeft hij een succesvolle strategie ontwikkeld door de bedrijven te exploiteren op basis van voergeldcontracten.
De filosofie was bedrijven die niet levensvatbaar waren en/of in moeilijkheden verkeerden tegen een scherpe prijs opkopen, te reorganiseren om daarmee als gezond bedrijf extra waarde te creëren. Hiermee is het verleden een forse stap gemaakt, welke inmiddels heeft geleid tot het huidige miljoenenbedrijf met de huidige zeven locaties in Gelderland. Meer informatie over het bedrijf en de financiële toelichting kunt u lezen in bijgesloten memorandum.


Investeer vandaag!