Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.

Succesvol gefinancierd
Uitgeverij de Leeuw

Uitgeverij de Leeuw

Op vrijdag 12 januari om 14.00 uur is het project 'Uitgeverij de Leeuw' geopend voor investering. Ondernemer Coen de Leeuw wil zijn uitgeverij verder uitbouwen, door met de aanschaf van enkele lucratieve licenties van onder andere Nickelodeon en Disney zijn ingeslagen weg naar de grote discounters te bestendigen.

€100.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 8%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Dit project is succesvol gefinancierd

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
UITGEVERIJ DE LEEUW B.V.

Gegevens
KvK: 63748770
Opgericht in: 1-3 jaar geleden
Werknemers: 1
Plaats: Gilze

Adresgegevens
Burgemeester Krollaan 14
5126PT Gilze

Website

uitgeverij-deleeuw.nl ›

Coen heeft als uitgeverij van stripboeken, scheurkalenders en pockets van stripfiguren gekozen voor een echte nichemarkt en is hierin succesvol. Hij spreidt zijn risico door naast zijn goedlopende uitgeverij en drukwerkservice tevens leverancier van discounters te worden met een uitgebreid portfolio aan licentieartikelen.

Door zijn portefeuille van licenties verder uit te breiden met nieuwe merken als Nickelodeon - Blaze, Shimmer en Shine en Paw Patrol - en met extra licenties voor Disney kleurboeken en spelletjesboeken ligt er een enorme kans om verder door te groeien. Met het betreden van de markt van de discounters kan een zeer forse omzetgroei worden gerealiseerd waarbij de brutomarge zal dalen. Met deze financiering wil hij deze stap versneld vormgeven.

De eerste order van Action is inmiddels verwerkt. De insteek is om discounters massapartijen te leveren van bedrukte (school-)artikelen zoals tassen, agenda’s, etuis, bekers, broodtrommels, placemats, kleurboeken, spelletjesboeken etc. 

Een groot voordeel van de afzetmarkt van discounters is dat er – in tegenstelling tot het boekenuitgeven - sprake is van te factureren leveringen zonder voorbehoud. Hiermee realiseert het bedrijf een meer constante kasstroom met een lagere liquiditeitsbehoefte. 

De Leeuw beperkt tevens zijn risico en bedrijfskosten omdat hij heel ‘lean en mean’ opereert. Dankzij zijn grote netwerk in de drukkerijwereld heeft hij geen dure drukkerij-inventaris en geen personeel nodig. Daarbij is het bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein van Audax. Een gerenommeerde drukkerij en uitgeverij, opdrachtgever en eigendom van zijn oom. Hiermee kan hij ook duidelijke synergie effecten realiseren en tevens zijn kosten laag houden.