Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


Papa John's Rotterdam

Papa John's Rotterdam

Woensdag 1 november om 14:00 gaat Papa John's Rotterdam van start. Manhal Al Kasim opent met een flink eigen vermogen een Papa John's vestiging in het centrum van Rotterdam. De van oorsprong Amerikaanse keten is een van de grootste pizzabezorgketen van de wereld, bestaat meer dan 30 jaar en heeft circa 5000 restaurants wereldwijd. In 2016 heeft Papa John’s zijn deuren voor het eerst in Nederland geopend. Voor de nieuwe vestiging in Rotterdam geeft de franchisegever een terugkoopverklaring af.

€187.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 8%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Papa John's Rotterdam

Gegevens
KvK: Na funding wordt KvK aangevraagd
Opgericht in: 1 jaar geleden
Werknemers: 1
Plaats: Hoogvliet Rotterdam

Adresgegevens
Kaneelhof 28
3193JC Hoogvliet Rotterdam

Website

papajohns.co.nl ›

Documenten

Samenvatting

Manhal Al Kasim opent met een flink eigen vermogen een Papa John's vestiging in het centrum van Rotterdam. Voor de formule is dit de tiende vestiging in Nederland. De financiering zal worden aangewend voor inventaris en bouwkundige voorzieningen. Er wordt door de franchisegever een gelijkblijvende terugkoopverklaring afgegeven, daarnaast is de ondernemer hoofdelijke aansprakelijkheid en is er een eerste pandrecht op de inventaris en voorraden.

De formule

In 2016 heeft de van oorsprong Amerikaanse formule Papa John’s zijn deuren voor het eerst in Nederland geopend. Franchisegever PJ Europe Group B.V. houdt de masterlicentie voor Nederland. De formule Papa John's bestaat ruim 30 jaar en beschikt wereldwijd over circa 5.000 vestigingspunten in 44 landen. Ondertussen zijn er acht succesvolle vestigingen in Nederland. Papa John’s ziet met de groeiende thuisbezorgd markt en goede infrastructuur voldoende potentie om op een verantwoorde wijze door te groeien en meer vestigingen in Nederland te openen.  De vestiging in Rotterdam is daar een van.

Om in te spelen op de Nederlandse smaak heeft de franchiseketen drie typisch Nederlandse pizza’s in het menu opgenomen. De franchisegever heeft een hoofdkantoor geopend in Amstelveen en een distributiecentrum in Nieuwegein, van waaruit de voorraad voor Nederlandse vestigingen wordt aangeleverd.

Onafhankelijk locatie onderzoek

De locatie Goudsesingel 95 in Rotterdam is zorgvuldig uitgekozen door franchisegever en de ondernemer. Voor elke locatie wordt er een onafhankelijk vestigingsplaats onderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar de haalbaarheid van een vestiging op de desbetreffende locatie. De onderzochte winkellocatie in de Goudsesingel is een representatieve winkelruimte gelegen in het centrum van Rotterdam, aan de rand van de zogenaamde ‘Stadsdriehoek’. Op steenworp afstand van de Meent, Pannekoekstraat, Markthal en de grootste, druk bezochte weekmarkt van Rotterdam.

De ondernemer

De ondernemer achter Papa John’s Rotterdam is de 30- jarige Manhal Al Kasim. Manhal woont samen met zijn vrouw en kind al meer dan 15 jaar in Rotterdam. Naast zijn studie heeft hij jaren in de horeca gewerkt en de nodige ervaring opgedaan. Manhal heeft altijd de ambitie gehad om een eigen bedrijf in de horeca te starten. 

Om voldoende eigen vermogen op de bouwen heeft hij vier jaar geleden besloten om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in de taxibranche. Na vier jaar sparen heeft hij voldoende eigen vermogen om zijn ambitie waar te maken.

Tijdens vakanties ontdekte hij de formule Papa John’s en raakte hij geïnteresseerd in het concept. De werkwijze van de formule en de ambitie om eigen bedrijf in de horeca te starten heeft er voor gezorgd dat hij de formule is gaan volgen. Toen de formule in 2016 naar Nederland kwam pakte hij zijn kans en ging het gesprek aan met de franchise organisatie.

Na het gesprek werd geconstateerd dat er een klik is en kon het vervolg traject in gang worden gezet. Dit is met wereldwijd 5000 vestigingen een bewezen en strenge selectie procedure, waarbij er naast voldoende eigen vermogen wordt gekeken naar de ervaring en ambities van een kandidaat. Manhal heeft ervaring als ondernemer, is sociaal ingesteld, creatief, gedreven, planmatig en stressbestendig, waardoor hij als franchisenemer een goede aanvulling vormt op het aanbod van Papa John’s.

De financiering en zekerheden

De financiering zal gebruikt worden voor de opstart van de Papa John’s vestiging in Rotterdam. Hiermee zal geïnvesteerd worden in bouwkundige voorzieningen, inventaris, inrichting, bewegwijzering,  bemiddelingskosten, marketing-, projectmanagement- en aanloopkosten.

De totale investering is €252.000 euro, er wordt €65.000 euro aan eigen middelen ingebracht waarvan €15.000 euro achtergestelde lening. De financieringsbehoefte bedraagt hierdoor €187.000 euro. De lening van €187.000 euro wordt aangeboden met een rente van 8% en een looptijd van 5 jaar. Op de achtergestelde lening zal tijdens de looptijd van de lening via Capital Circle geen aflossing plaats vinden tevens wordt er geen rente berekend.

Zekerheden:

  •        Gelijkblijvende terugkoopverklaring op de inventaris van €60.000 euro gedurende de looptijd van de lening welke is afgegeven door de Nederlandse franchisegever PJ Europe Group B.V.
  •        Door de gekozen rechtsvorm is Manhal Al Kasim hoofdelijk aansprakelijk.
  •        Er wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten ter waarde van de hoofdsom. De verzekering wordt verpand aan de investeerders van Capital Circle
  •        De huidige en toekomstige inventaris en voorraden worden verpand aan de investeerders van Capital Circle

De Nederlandse franchisegever PJ Europe Group B.V. heeft een Creditsafe Nederland  score 64, de score wordt omschreven als goede kredietwaardigheid.Investeer vandaag!