Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


Fair-Green Creatives

Fair-Green Creatives

Fair-Green Creatives is een duurzame onderneming waarin sociale en duurzame winkelconcepten worden ontwikkeld voor verschillende formules en Retail organisaties. De financiering zal worden aangewend voor de productie van winkelinventaris en het turnkey opleveren van 4 WAAR winkels. WAAR Nederland geeft een materiële borgstelling af van 100% van het leenbedrag.

€250.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 7,5%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Fair-Green Creatives B.V.

Gegevens
KvK: 54990637 0000
Opgericht in: 3-10 jaar geleden
Werknemers: 6-10
Plaats: Tilburg

Adresgegevens
Juliana van Stolbergstraat 25
5038 AM Tilburg

Website

ditiswaar.nl/colofon ›

Documenten

Fair-Green Creatives B.V. is onderdeel van de WAAR Nederland groep. Binnen de groep is zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en produceren van totaal concepten voor winkels. Zo werken zij voor en samen met een aantal succesvolle formules zoals:

WAAR: deze succesvolle formule heeft ondertussen meer dan 22 winkels in Nederland. WAAR verkoopt duurzaam en fairtrade mode- en woonaccessoires, food en boeken.
Smaaklokaal: horecaconcept met  o.a. biologische broodjes en verse smoothies.
BSAB: De formule creëert en levert de beste organische kaarsen en geurstokjes, BSAB heeft wereldwijd verkooppunten en levert veel aan horeca.
Het Goed: de formule telt momenteel 26 kringloopwarenhuizen.

Elke formule binnen de groep is gebaseerd op duurzaam en sociaal ondernemen, met als belangrijk kenmerk dat er een goed verdienmodel moet zijn.

Duurzaam produceren:

De hoofdactiviteit van Fair-Green Creatives is het leveren van turnkey oplossingen aan de formules binnen hun eigen groep. De kant en klare oplossingen die worden geleverd aan de ondernemers zijn zeer goed doordacht. De winkels worden namelijk zo duurzaam mogelijk gebouwd. Het meubilair is gemaakt van hoogwaardige duurzame materialen, waardoor het lang mee gaat. De inventaris is zelf ontwikkeld en op verschillende manieren in te zetten. Winkels zijn hierdoor flexibel als het gaat om de inrichting. Verder is het winkelmeubilair roerend goed en kan dus eenvoudig worden verplaatst. Naast de inventaris wordt de winkel voorzien van led verlichting en een kassasysteem. De ondernemer start hierdoor direct met een volledig ingerichte en werkende winkel.

Naast de drijvende kracht achter Fair-Green Creatives oprichter Alec Clement zijn er nog twee belangrijke participanten:


ICCO Cooperation
De missie van ICCO is om armoede en onrecht te bestrijden, zij doen dit door samen te werken met bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. ICCO participeert mee of geeft borstellingen af om duurzame, onafhankelijke ontwikkeling tot stand te brengen. ICCO Cooperation werkt vanuit 5 regionale en 16 landenkantoren in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Het internationale kantoor is gevestigd in Utrecht. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op: www.icco-cooperation.org/nl/


ABN AMRO Social Impact Fund
Via het ABN AMRO Social Impact Fonds (AASIF) investeert de bank met eigen geld in sociale en duurzame ondernemingen die streven naar echte maatschappelijke veranderingen. Het fonds richt zich op organisaties met een sociaal/duurzaam én financieel winstoogmerk. Door middel van een grondige analyse wordt bekeken of de doelstellingen maatschappelijk en financieel haalbaar zijn. Met directe investeringen tussen de 500.000 en 1,5 miljoen euro dragen ze bij aan de ontwikkeling van de social enterprise markt. Meer informatie over het Social Impact Fund vindt u op: www.abnamro.com/nl/duurzaam-bankieren/


Naast rendement ontvangt u een extra beloning:

Om onze investeerders kennis te laten maken met één van de innovatieve partners van Fair-Green Creative, geeft Fair-Green Creative elke investeerder van dit project een leuk en duurzaam cadeau. U ontvangt als investeerder een voucher waarmee u een pakket met Vibers™ producten t.w.v. 40 euro kan afhalen bij een WAAR winkel.


Vibers™ is een revolutionair product dat wordt gemaakt van Olifantsgras dat groeit op Hollandse bodem. Een vervanger van papier, plastic of beton dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden en volledig composteerbaar is. Een echt Nederlands product met natuurlijke vezels, oersterk, duurzaam en ook nog eens mooi. Meer informatie over Vibers™ kunt u vinden op de website: www.vibers.nl

Investeer vandaag!