Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


Leonidas Leeuwarden

Leonidas Leeuwarden

Al meer dan 40 jaar staat Leonidas bekend om zijn heerlijke bonbons. Al hun ambachtelijke producten worden speciaal geselecteerd en verpakt. Leonidas Bonbons, een genot om te geven, heerlijk om te krijgen.

€75.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 6,5 - 7%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
Chocoladen B.V.

Gegevens
KvK: 66748690
Opgericht in: 1 jaar geleden
Werknemers: 2-5
Plaats: Leeuwarden

Adresgegevens
Europaplein 29
8916HH Leeuwarden

Website

chocoladen.nl ›

Met meer dan 40 jaar vindt u bij Leonidas de heerlijkste Leonidas Bonbons. De bonbons worden vanuit Brussel vervoerd. Al hun ambachtelijke producten worden met zorg geselecteerd en verpakt.

Ambachtelijke kwaliteit staat bij Leonidas al jaren voorop. De luxe bonbons worden met zorg handmatig geselecteerd en verpakt. Expertise en ervaring zorgen ervoor dat de producten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Klanten kennen de kwaliteit en rekenen op hun producten en service. 

Het verzorgen van relatiegeschenken is één van onze specialiteiten. Daarbij zijn kwaliteit, flexibiliteit en service belangrijk. Veel bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland vertrouwen op Leonidas bonbons als blijk van waardering voor klanten, relaties en personeel. 

Geschiedenis 

De Belgische Chocolatier Leonidas staat al meer dan 100 jaar voor traditionele bereiding en verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Wie Leonidas hoort, denkt direct aan die heerlijke typisch Belgische bon-bons. Toch heeft de lekkernij een nog veel exotischer herkomst. Het was namelijk de in de Verenigde Staten ge-vestigde Griekse banketbakker Leonidas Kerstekides die zijn ambachtelijke producten introduceerde in Brussel in 1910. De pralines van hoge kwaliteit vielen direct in de smaak. Elke ochtend kwam de melkboer aan de deur van de werkplaats verse melk, room en boter afzetten en ’s nachts maakte hij de bonbons die hij overdag in zakjes met zijn kar in het centrum van Brussel verkocht. De politie viel hem echter dikwijls lastig vanwege zijn straathandel. Zo kwam hij op het lumineuze idee van het ‘guillotineraam’. Hij huurde een kleine kamer en stalde zijn producten door ruimtegebrek uit in de vensterbank. Zijn in het naastgelegen atelier geproduceerde bonbons waren aanraak-baar, kakelvers en de helft goedkoper dan die van de concurrenten. Hij maakte het daarmee wel erg verleidelijk voor de klanten. Het ‘guillotineraam’ werd een daverend succes dat op grote schaal in de wereld gekopieerd zou worden.  

De bonbons van Leonidas worden nu nog altijd dagelijks vers bereid in Brussel en vinden van daaruit (via de Ver-delers) hun weg naar circa 1.400 verkooppunten in 45 landen. Een familiebedrijf dat ook nog altijd vasthoudt aan de vier sleutelwaarden van de oprichter: versheid, kwaliteit, keuze en betaalbaar voor iedereen.

“Leonidas Bonbons, een genot om te geven, heerlijk om te krijgen.”

Investeer vandaag!