Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.


OptiVolt 3

OptiVolt 3

OptiVolt is een duurzaam bedrijf dat bijdraagt tot vermindering van schadelijke gassen. Het bedrijf verbetert de 'power quality' van elektrische infrastructuren en het rendement van gasinstallaties.

€150.000

Investeringsoverzicht

Er is succesvol geïnvesteerd in dit project tegen een rente van 6,5 - 7%. Bekijk andere projecten voor meer investeringsmogelijkheden.

Classificatie

B

Bedrijfsgegevens

Officiële bedrijfsnaam:
OptiVolt B.V.

Gegevens
KvK: 52474607
Opgericht in: 3-10 jaar geleden
Werknemers: 11-50
Plaats: Delft

Adresgegevens
Rotterdamseweg 400 F
2629HH Delft

Website

optivolt.nl ›

Documenten

In de praktijk bleek het voorfinancieren van de energiebesparende systemen van OptiVolt nogal eens op problemen te stuiten bij de klantengroep van Optivolt. Hierdoor kon een deel van haar projecten geen doorgang vinden, terwijl zowel de klanten als Optivolt overtuigd waren van de mogelijkheden van besparing. Wies Leenders is daarom met Capital Circle een samenwerking aangegaan zodat er geld uit de markt kan worden gehaald via crowdfunding en de projecten wel doorgang kunnen vinden.

Op zich zijn de debiteuren instaat de installatie zelf te financieren, het zijn immers zeer kredietwaardige organisaties of bedrijven. Maar omdat het veelal grotere organisaties zijn wordt het maken van de beslissing vaak een lang en moeizaam proces. Dit omdat er immers een balans positie moet worden ingenomen, bij lease is dit niet het geval. Een lease contract kan makkelijker worden gesloten en dus kan men sneller tot aanschaf overgaan, met minder bestuurlijke rompslomp.

Deze lening voor OptiVolt wordt aangewend om energiebesparende systemen te leveren aan twee organisaties; Woonzorgcentrum Rivierenbuurt HWW en Art Centre Delft. Beide organisaties zijn door Capital Circle getoetst bij EDR Credit Services en voldoende kredietwaardig gebleken voor de betalingsverplichtingen die ze aangaan bij Optivolt. Beide bedrijven kregen groen licht. (EDR is een tool van DAS Nederland)

U kunt nu investeren in dit duurzame project terwijl de ondernemers hun investering en rente kunnen terugbetalen uit de maandelijkse besparing die zij behalen uit de oplossing van OptiVolt. De cashflow positie van de debiteur verandert dus niet!

Woonzorgcentrum Rivierenbuurt HWW  

Het betreft hier een woonzorgcentrum in de rivierenbuurt van Den Haag. Met de leeftijd van de bewoners die varieert van 50 tot 100 jaar en met de verschillende culturen, achtergronden en gewoonten woont hier een leuk en divers gezelschap. Naast de leuke en gezellige sfeer die hier altijd aanwezig is, dragen de activiteiten bij aan het sfeervolle karakter van het wooncentrum.

Art Centre Delft  

Art Centre Delft is een inspirerende vergaderruimte midden in de natuur. Gelegen aan de Rotterdamseweg, is deze ruimte in zestien jaar tijd uitgegroeid tot een bijzondere locatie. Naast vergaderingen wordt deze plek ook steeds vaker voor particuliere doeleinden gebruikt. Met haar biologische keuken en natuurlijke omgeving onderscheidt Art Centre Delft zich van andere vergaderlocaties.

Investeer vandaag!