Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Update Capital Circle uw investeringen en Covid-19

Update Capital Circle uw investeringen en Covid-19

Geplaatst op door

Beste investeerders, partners en vrienden van Capital Circle,

Zoals veel investeerders van Capital Circle- hebben gevraagd, willen wij u een update geven over hoe we omgaan met de aanhoudende Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende impact op de financiële markten. Wij zijn ons ervan bewust dat voor velen van u het leven sterk worden beïnvloed door de crisis en wij willen u bedanken voor uw bezorgdheid en voortdurende steun voor ons bedrijf.

Hoe reageerde Capital Circle op de crisis?

Onze eerste zorg in de afgelopen weken was ervoor te zorgen dat onze klanten, onze werknemers en hun gezinnen veilig zijn. Een van de voordelen van een digitaal platformbedrijf is dat we uiterst flexibel zijn in termen van waar we werken en via digitale middelen met investeerders en partners kunnen communiceren. Daarom hebben wij vorige week al besloten om alle medewerkers van Capital Circle vanuit huis te laten werken. We hebben ook besloten al onze geplande Capital Circle investeerder avonden uit te stellen, die we later dit jaar hopen te organiseren.

Hoewel wij niet specifiek een virusuitbraak van dergelijke tragische dimensies hadden verwacht, hebben wij al een tijd geanticipeerd en voorbereid op een sterke en langdurige neergang van de economie. Daarom zijn we goed voorbereid en hebben we de laatste tijd meer en meer gefocust op zekerheden binnen onze projecten die ons in staat zullen stellen om zelfs na een langdurige economische neergang positieve rendementen neer te zetten. Capital Circle zelf heeft een sterke kaspositie en kapitaalkrachtige investeerders die een langjarige commitment hebben afgegeven. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een platform risico. Capital Circle B.V.  zal niet worden beïnvloed door veranderingen op de financiële markten en de huidige Corona pandemie.

Welke aanpassingen zijn noodzakelijk?

Capital Circle heeft vorige week de beslissing genomen om alle projecten met een maand in duur te verlengen en voor de termijn van de maand April alleen de rente te incasseren. Dit geldt voor alle projecten. Dit bericht is meest positief opgepakt door onze investeerders en door de geldvragers. Wij hebben deze maatregel meteen genomen om rust te scheppen bij de ondernemers en tijd te maken om onze IT systemen aan te passen op diverse scenario’s.

Waarom doen wij dit? Er is een ruim pakket van maatregelen door de overheid aangekondigd. Ondanks dat het zeer snel opgepakt wordt door diverse uitvoerende instanties kan het tot enkele weken duren voordat dit geld bij de ondernemers is aangekomen en de liquiditeit op orde is.
Enerzijds hebben veel investeerders ons laten weten solidair te zijn met de ondernemers en vinden uitstel gepast. Anderzijds denken wij dat vanuit een oogpunt van maximaal rendement het wenselijk is dat alle ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten. Voor zowel geldgever als geldvrager is de beste uitkomst dat de geleende som uiteindelijke terugbetaald kan worden. 

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Capital Circle en de investeringen in de particuliere markt sterker uit deze crisis zullen komen. Wij lezen uw reacties altijd met veel interesse, u kunt ons altijd mailen voor vragen, support of kritiek.

Blijf veilig en gezond.
Team Capital Circle

 

Investeer vandaag!

Investeren