Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Capital Circle start crowdfunding in samenwerking met SNS Franchise

Capital Circle start crowdfunding in samenwerking met SNS Franchise

Geplaatst op door

Vandaag, 6 juni 2018 presenteert het crowdfunding platform Capital Circle een tot dusver unieke financiering in Nederland. Berend Tissen, ondernemer binnen SNS, exploiteert al meer dan 8 jaar de SNS winkels in Groesbeek, Bemmel en Boxmeer en vindt als eerste franchiser van SNS de weg naar crowdfunding. 

Andere banken financieren geen concurrenten en als franchisegever wil SNS geen financiering verstrekken aan haar franchisenemers. Vandaar dat de samenwerking met Capital Circle door SNS is opgestart. Tissen gebruikt de gewenste financiering van €160.000 voor het uitkopen van zijn compagnon en als werkkapitaal voor het versnellen van de groei van zijn winkels.

Om elk nieuwe project te voorzien van een duidelijk en correct risicolabel, werkt Capital Circle samen met het Duitse Creditreform Rating AG. Creditreform is zowel door de ECB (Europese Centrale Bank) als door de Europese toezichthouder ESMA erkend als rating tool provider. Deze erkenningen maken de ratings van Creditreform inzetbaar voor veel doeleinden en geven een hoge mate aan zekerheid over de kwaliteit van de ratings en van de berekende uitvalkans van een onderneming.

In het Capital Circle credit assessment is SNS Groesbeek, Bemmel en Boxmeer doorgelicht en beoordeeld. Hierbij zijn onder andere de balans en winst- en verliesrekening geanalyseerd en is op basis van de investeringsbegroting een trendanalyse voor toekomstige jaren doorgerekend. Ook is een Creditreform rating vastgesteld. SNS Groesbeek komt hier goed uit met een CR4 over het gerealiseerde boekjaar 2017 en een daarmee corresponderende uitvalkans (kans op faillissement) van 0,21%.

De financiering loopt voor 36 maanden tegen een rente van 7%. Capital Circle klasseert dit project met een A, wat inhoudt dat het valt in de laagste risicocategorie. Het project opent vrijdag 8 juni om 14 uur voor investering op het platform van Capital Circle.

Investeer vandaag!

Investeren