Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Schaarste in de crowdfundingmarkt?

Schaarste in de crowdfundingmarkt?

Geplaatst op door

Op 25 juli 2017 publiceerde de AFM een rapport waarin zij de voorschriften voor crowdfunding-platformen heeft geëvalueerd. Daarin kwam als belangrijk aandachtspunt naar voren dat de gemiddelde tijd waarin investeerders in een project konden instappen in de onderzoeksperiode daalde naar slechts enkele uren. De AFM vindt dat zorgelijk en noemt als oorzaak hiervoor de schaarste in de crowdfundingmarkt. 

Als investeringsplatform doet Capital Circle er alles aan, om de richtlijnen van de AFM te volgen en toe te passen. Ook Capital Circle merkt, dat (met name kleinere) projecten binnen een mum van tijd zijn volgestort. Maar is dat erg? Capital Circle meent van niet. Crowdfunding is bij uitstek geschikt voor het MKB, waarbij de crowd veelal ook investeerders kent vanuit de kring rond de MKB-ondernemer, die via crowdfunding zijn droom / passie wil realiseren. Vaak zijn familie en vrienden uit de kring van de MKB ondernemer best welwillend om een startende MKB-er te helpen; en het idee om dat te doen via een commercieel platform dat de terugbetalingen initieert geeft blijkbaar zoveel vertrouwen, dat investeerders bijna met de hand op de knop zitten om zo snel mogelijk te investeren in een project dat online komt.

In de jaren dat Capital Circle actief is, is er tot nu toe nog geen enkele wanbetaling geweest. En blijkbaar schept dat ook zoveel vertrouwen, dat sommige projecten binnen een half uur zijn volgestort. Capital Circle blijft zijn projecten zorgvuldig screenen. Onze doelstelling blijft liggen op een hoog gemiddeld rendement voor de investeerders en niet zoveel mogelijk omzet. Sometimes less is more.


Investeer vandaag!

Investeren