Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Capital Circle publiceert vanaf vandaag elke dag actuele statistieken

Capital Circle publiceert vanaf vandaag elke dag actuele statistieken

Geplaatst op door


Capital Circle vindt transparantie een belangrijk onderdeel van crowdfunding. Daarom publiceren wij dagelijks statistieken van het platform. Op moment van publiceren van dit artikel (23-6-2017) is het gemiddelde jaarrendement over alle projecten 6,3%.
  

Eind vorig jaar kwam de Autoriteit Financiële Markten met het bericht naar buiten dat crowdfundingplatforms informatie over risico’s moeten verbeteren. Met name inzicht in de zogeheten wanbetalingen moet een realistischer beeld geven van de risico’s die aan crowdfunding verbonden zijn. De AFM is van mening dat op dit moment de crowdfundingplatforms de nadruk te veel op de geboden rendementen leggen, terwijl deze door wanbetalingen in werkelijkheid lager uitpakken. Het blijkt dat er in de praktijk verschillende rekenmethodieken worden toegepast.  
 

De AFM vindt dat een betalingsachterstand als volledige afboeking moet worden gezien zodra er meer dan 90 dagen achterstand is. Dit is in lijn met de Basel II-wetgeving die ook geldt voor bijvoorbeeld banken. Capital Circle volgt de AFM hierin. In het tabel staan de concurrenten volgens de AFM rekenmethode.Het beleid van beheerste groei begint bij Capital Circle zijn vruchten af te werpen. Ook in de toekomst blijft de selectie beperkt tot alleen projecten die aan de strikte eisen voldoen die we de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Zo screenen we onder andere op:           

    - Zekerheden
    - Betalingsmoraal (BKR, en psychologische test)
    - Onderbouwing van Prognoses
    - Analyse van historische gegevens
    - Benchmarking (markt onderzoeken)

Investeer vandaag!

Investeren