Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Capital Circle zet eerste stappen in groene sector met Optivolt

Capital Circle zet eerste stappen in groene sector met Optivolt

Geplaatst op door

Capital Circle werkt binnenkort samen met Optivolt, een innovatief bedrijf dat energieverspilling tegengaat door optimalisatie van elektrische infrastructuren. Zo zet ons online financieringsplatform zijn eerste stappen in de groene sector.

Het gerenommeerde bedrijf Optivolt bestaat sinds 2009, is gevestigd in Delft en houdt zich bezig met energiebesparende systemen en reduceren van broeikasgassen. Het staat zowel in voor de ontwikkeling ervan, als voor de fabricage, levering en installatie. Optivolt is specialist in de verbetering van de zogeheten 'Power Quality' (stroom- en spanningskwaliteit).

Het bedrijf heeft zich ook gespecialiseerd in faseveranderingsmateriaal, waardoor energieverspillende koelinstallaties overbodig raken. Het systeem zorgt voor een natuurlijke koeling en verwarming zonder hoge energierekeningen.

De eigenaar van het bedrijf was vroeger accountant bij één van de 'big four' accountantskantoren, daarna heeft ze geïnvesteerd in vastgoed en toen is ze met Optivolt begonnen.

Leasing

Optivolt werkt voor bedrijven uit alle sectoren, gaande van de overheid, over horeca tot ziekenhuizen. Het bedrijf heeft al meer dan 500 klanten, zoals ROC Mondriaan, Carre Amsterdam en NEN. Het installeren van het systeem van Optivolt kost natuurlijk geld, maar wordt terugverdiend na ongeveer 3 jaar. Bovendien zijn veel bedrijven verplicht om iets aan hun energieverbruik te doen.

Maar: sommige bedrijven hebben dat geld echter niet op de plank liggen en/of verkiezen leasen boven kopen, waardoor er gezocht moet worden naar een mogelijkheid om dit geld ergens vandaan te halen. Toen kwam ze in contact met ons online financieringsplatform. Capital Circle zal als onderpand de debiteuren in de leasecontracten krijgen. 

Met Optivolt zet ons platform nu de eerste stappen in de groene sector, na enkele projecten in de franchisesector. 

Investeer vandaag!

Investeren