Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Sparen? Daar heeft u bank niet (meer) voor nodig

Sparen? Daar heeft u bank niet (meer) voor nodig

Geplaatst op door

7% rente op uw spaargeld bij de bank? U kunt proberen te zoeken, maar bespaar uzelf de moeite. Gelukkig is er een oplossing, die naast rendement ook veiligheid biedt: Capital Circle. Bewijs: al vijf succesvol afgesloten projecten met Jamin en een zesde die nog loopt.

Om de haverklap verschijnt er wel een bericht over opnieuw lagere rentes op spaarrekeningen. Een koffertje onder uw bed brengt al gauw even veel – of beter gezegd: weinig – op. En natuurlijk zijn er alternatieven met dan weer erg hoge rendementen, zoals beleggen. Maar daar duikt dan weer een ander probleem op: risico's. Bovendien zijn die soms zelfs hoger dan het mogelijke rendement. 

Sparen of beleggen via de bank is niet nutteloos geworden, maar dankzij voortdurende ontwikkelingen binnen de crowdfunding is het niet langer de enige mogelijkheid. Integendeel.  

Mogelijkheden 

Ons online financieringsplatform Capital Circle is zo’n mogelijkheid. Investeerders krijgen via onze projecten gemiddeld 7% rendement op hun inleg. Een investering die overigens vaak slechts vijf jaar loopt, mét maandelijkse aflossingen.

‘Maar is crowdfunding wel veilig?’ vraagt u zich misschien af. Er zijn voorbeelden die aantonen dat investeren via deze vorm van financiering niet zonder risico’s is. In enkele gevallen verloren investeerders hun inleg en bleven ze met lege handen achter. 

Selectie 

Dat is echter geen reden om het kind met het badwater weg te gooien. Veel hangt immers af van de criteria die een platform hanteert. Dat kan ervoor kiezen om elk project aan te bieden aan de crowd, ongeacht de risico’s, of het kan ervoor kiezen om net elk project zorgvuldig te screenen en een eerste selectie te maken van leningen met een te hoog of een aanvaardbaar risico.

Vervolgens is het aan de crowd om een tweede selectie te maken. Capital Circle is altijd transparant over de risico’s en mogelijkheden van een project, onder meer dankzij een rating gebaseerd op data van Creditreform. Dat agentschap is erkend door de ECB en zijn data mogen ook door banken gebruikt worden. Bijgevolg kan elke investeerder, op basis van de rating en andere economische gegevens, zelf bepalen of hij het risico aanvaardbaar vindt. 

Denkoefening 

Het staat iedereen uiteraard vrij om te kiezen hoe hij zijn geld spaart of belegt. Maar het mag duidelijk zijn dat er een belangrijke denkoefening aan vooraf kan gaan: nauwelijks rendement bij de bank, die ook nog hoge winstmarges hanteert, of 7% rendement bij Capital Circle, die dezelfde strenge criteria gebruikt als de bank maar er veel minder geld voor terugvraagt?

Ons online financieringsplatform sloot inmiddels vijf projecten voor Jamin met succes af. Een zesde staat momenteel open – al voor 50% gefinancierd – en er komen er nog aan. Dat zelfs een legende als deze oer-Nederlandse snoepketen keer op keer blijft kiezen voor crowdfunding bij Capital Circle wijst erop hoe degelijk dit soort leningen kunnen worden afgehandeld. Voor ondernemer én investeerder. 

Investeer vandaag!

Investeren