Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Jamin plukt vruchten van vernieuwing en crowdfunding

Jamin plukt vruchten van vernieuwing en crowdfunding

Geplaatst op door

Franchisenemers van Jamin zagen de afgelopen twee jaar de omzet groeien van vijf tot tien procent. Volgens general manager Maarten Steinkamp is dit echt een prestatie in de huidige winkelstraat. Met dank aan vernieuwing en... crowdfunding.

Na het tijdelijke faillissement in 1985 daalde het aantal vestigingen van Jamin van 600 naar 90. “Dat komt deels omdat de snoepmarkt al jaren langzaam afneemt. Maar ook met Jamin zelf ging het matig”, aldus Steinkamp (foto), die sinds vorig jaar bij de formule werkt. Die verkeerde in een identiteitscrisis doordat Jamin zich niet goed onderscheidde van de concurrenten. 

Ander assortiment

De franchiseformule heeft haar assortiment daarom aangepast en wil meer vernieuwing, verrassing en speelsheid. De franchiseformule besloot om snoep vanuit het buitenland als eerste in Nederland te introduceren. Het assortiment bestaat nu onder andere uit American Candy, Zweedse snøpjes en Japans doe-het-zelf-snoep in de vorm van sushi.

Youtube

Aan klassieke reclames geeft het bedrijf nauwelijks geld uit - deels vanwege het budget, maar vooral vanwege de regels aangaande kindermarketing. Maar toch krijgt Jamin extreem veel media-aandacht. Een aantal onder kinderen zeer populaire YouTube-sterren en vloggers staan namelijk in de rij om filmpjes te maken met vreemd snoep.

"Wij betalen vloggers nooit", zegt Steinkamp in het artikel, "tenzij we echt een samenwerking aangaan". Zoals met Djamila, een vlogster wiens filmpjes geregeld een miljoen keer worden bekeken. Zij heeft een speciaal ijsje ontworpen voor Jamin: de Djamila-Twizzl.

Crowdfunding

Ten slotte trekt Jamin de trend van vernieuwing ook door in de financiering van nieuwe winkels. Met het financieringsplatform Capital Circle is een financieringsarrangement overeengekomen, waarmee nieuwe franchisenemers vlot een aanvraag kunnen indienen op het platform. In de overeenkomst zijn standaard eisen gesteld met betrekking tot de prognoses, informatieverstrekking en gestelde zekerheden. Middels dit arrangement zijn al 8 Jamin vestigingen succesvol gefinancierd.

Momenteel staat het negende project in deze reeks open voor investeringen: Jamin Tilburg.

Investeer vandaag!

Investeren