Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Projecten gescreend via uniek ratingsysteem

Projecten gescreend via uniek ratingsysteem

Geplaatst op door

Elk nieuw project bij Capital Circle krijgt een label waardoor de investeerder meteen weet hoeveel risico hij loopt. Het ratingsysteem is uniek in Nederland. 

Om elk nieuw project te voorzien van een duidelijk en correct risicolabel, werkt Capital Circle samen met Creditreform Rating AG. De rating agency is erkend door de Europese toezichthouder ESMA en sinds 2012 ook door de ECB als rating tool provider. De analyses mogen bovendien door banken gebruikt worden voor interne kredietbeoordelingen.

De erkenningen maken de ratings van Creditreform inzetbaar voor veel doeleinden en geven een hoge mate aan zekerheid over de kwaliteit van de ratings. Op basis van de gegevens verdeelt Capital Circle alle producten en dienstverlening in drie categorieën: A, B of C, waarbij A duidt op het laagste risico.

Anders rekenen

Behalve aan ons ratingsysteem voeren we ook een aanpassing uit aan onze rekenmethode. Voortaan gebeuren de berekeningen van rente en kapitaal per maand, en niet langer jaarlijks. Daardoor zal het bedrag van de terugbetaling vaker aangepast worden, maar iets meer accuraat zijn. Dit geldt wel enkel voor de nieuwe projecten.


Investeer vandaag!

Investeren