Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.
Betrouwbare investeringen dankzij eerlijke spreiding zekerheden

Betrouwbare investeringen dankzij eerlijke spreiding zekerheden

Geplaatst op door

Capital Circle kiest er keer op keer voor om de zekerheden voor zowel ondernemer als investeerder gelijkwaardig te verdelen. Op die manier zijn ook de risico’s gespreid en ontstaat er een garantie op groei.

Proposities op andere crowdfundingplatforms kennen vaak tot meestal geen zekerheden, terwijl die noodzakelijk zijn. En als er al zekerheden zijn, zijn die er meestal voor de bank en niet voor de crowd. Even een fictief voorbeeld:

Een stratenmaker beslist opeens dat hij geitenkaas wil gaan maken. Daarvoor heeft hij natuurlijk geld nodig: 800.000 euro. Voor zijn boerderij en land haalt hij 500.000 euro op bij de bank, die de zekerheden krijgt van het onroerend goed. De overige gelden heeft hij nodig om te verbouwen en een kudde geiten aan te kopen, en daarvoor klopt hij aan bij de crowd. Die verschaft hem het geld, maar zit nu opgezadeld met een investering zonder zekerheden, of in het beste geval een kudde dieren die van de ene dag op de andere ziek kan worden. Crowdfunding is in dit scenario het afvoerputje van de bank en dat is geen wenselijke situatie.

Q-koorts

Of Capital Circle deze propositie interessant zou vinden vanuit bedrijfseconomisch perspectief is één zaak, maar het platform zou het sowieso anders aanpakken. Het zou voorstellen dat de ondernemer het hele bedrag ophaalt via crowdfunding, zodat er voor de investering van 800.000 euro alvast hypotheekrecht zou zijn, met bijvoorbeeld 400.000 euro executiewaarde. Zelfs al treft de Q-koorts de hele kudde, dan nog hoeft de investeerder niet te vrezen dat hij al zijn geld kwijt is.

Wanneer online investeringsplatform Capital Circle een project uitwerkt, zal het altijd op zoek gaan naar een manier om bepaalde zekerheden gelijkwaardig te verdelen.

Meer groei

De voordelen van zulke spreiding van zekerheden zijn talrijk. In geval van franchising verhoogt ze de betrokkenheid van de franchisegever en franchisenemer. Voorbeeld bij uitstek is onze samenwerking met Jamin, waar via het arrangement duidelijke afspraken gemaakt zijn en er transparantie is over de zekerheden. Dat heeft geleid tot veel enthousiasme en vertrouwen bij investeerders, en een razendsnelle financiering.

Maar hoe dan ook wordt de rente lager, waardoor de ondernemer er goedkoper vanaf komt dan wanneer hij zelf zou investeren en/of aankloppen bij de bank. Tegelijkertijd zijn ook de risico’s verdeeld en neemt de garantie voor groei toe.

De investeerder kan er met andere woorden van overtuigd zijn dat alle projecten op Capital Circle solide zijn en gescreend zijn. Met maximale transparantie over bijvoorbeeld omzet, kredietwaardigheid en solvabiliteit, en een degelijke spreiding van zekerheden en risico’s ontstaat er wederzijds vertrouwen. Niemand komt voor verrassingen te staan.


Investeer vandaag!

Investeren